• home
 • video
 • pas verschenen

  Legendarische klok in Hamburg is stilgevallen

  Hamburg is in 49 jaar nooit weggeweest uit de Bundesliga.

  Een stukje Hamburgs erfgoed is kapot. De grote klok die aangaf hoe lang Hamburg al in de Bundesliga speelt, is stilgevallen en valt niet te repareren. Zo komt er een einde aan een jarenlange traditie.

  Hamburg is de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 in de Duitse eerste klasse speelt. Hamburg pakt daar graag mee uit en een grote klok hield minutieus bij hoeveel jaren, dagen, uren, minuten en seconden het verblijf van Hamburg in de Bundesliga al duurt.

  Maar onlangs is de klok plots stilgevallen. De onderdelen kunnen niet vervangen worden. De supporters mogen op de website van de club beslissen of ze al dan niet een nieuwe klok willen. Op diezelfde website staat al een gedigitaliseerde versie van de klok, en die is niet stilgevallen.