• home
 • video
 • pas verschenen

  Hervelle: "Favorietenrol waarmaken in Charleroi"

  "Voor veel vrienden en familie spelen is altijd speciaal."

  Vanavond ontvangt Charleroi het Bilbao van Axel Hervelle in de Eurocup. Hervelle kijkt ernaar uit om nog eens in eigen land te spelen. "Dat blijft speciaal, spelen met veel vrienden en familie in de zaal."

  Zulke matchen speelt Hervelle niet vaak. "Maar nu wel tweemaal in enkele dagen", zegt hij in in Het Laatste Nieuws. Zondag verloor Bilbao in Madrid, waar de Belg vijf jaar speelde en wat hij zijn "thuisstad" noemt.

  "Real Madrid is momenteel het sterkste team in Europa. Wat Real hier voor ons is, is Bilbao straks in Charleroi: op papier te sterk. Dat moeten we ook waarmaken. Charleroi moet geen cadeaus verwachten."

  Bilbao begon goed aan het seizoen: het won vijf van zijn zeven matchen in Spanje en vorige week verrassend bij Buducnost in Montenegro. "Ondanks zes nieuwkomers toont het team al evenwicht en samenhang. Talent, karakter, ervaring, diepte: dit Bilbao heeft alles om op alle fronten competitief te zijn."

  Met Hervelle gaat het ook weer de goeie kant op. Hij miste deze zomer de campagne van de Belgian Lions met een aanslepend knie- en dijspierprobleem. "Maar ik ben eindelijk pijnvrij, eindelijk is die ongerustheid weg."

  "Ik groei weer naar mijn beste niveau, ik mis alleen nog wat kracht. Dit bevestigt wel dat ik deze zomer met de Lions, hoe moeilijk ook, de juiste keuze nam. Beter niet spelen, dan slecht spelen."