• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Herremans: "Pauwels zweeg over kniepijn"

  Kevin Pauwels werd 5e in Hamme-Zogge: "Hij is als de dood voor uitvluchten."

  De Kevin Pauwels van nu is niet de Kevin Pauwels van vorig seizoen. Pech en valpartijen waren al zijn deel en zondag in Hamme-Zogge speelde ook zijn knie de Sunweb-Revor-renner parten. Dat moesten we van zijn coach horen.

  Kevin Pauwels zelf zei zondag niets. Zijn coach Marc Herremans doet het verhaal in Het Nieuwsblad: "Kevin heeft er zelf niet over gesproken, omdat hij er als de dood voor is om uitvluchten te zoeken."

  "Zijn knie is zeker een factor geweest. In Zonhoven is hij met zijn knie tegen zijn stuur gestoten en die is beginnen te ontsteken. Hij heeft een hele week geen kwaliteitsvolle training kunnen afwerken."

  "Kevin reed zaterdag niet in Niel en iedereen haalde dat aan als reden voor zijn mindere prestatie in Hamme-Zogge, maar dat is larie. Zijn knie speelde een rol, niet Niel."

  Herremans maakt zich nog niet te veel zorgen over de mindere prestaties van zijn poulain. "Op training zijn zijn rondetijden en hartslagen bijna identiek aan vorig seizoen."

  "Het verschil is hoogstens 1 procent, maar ik hoorde van Paul Van Den Bosch, de coach van Sven Nys, dat die sneller gaat dan vorig seizoen. Dat is voor mij de eerste verklaring: Albert en Nys zijn gewoon een stuk sterker."

  "Bovendien liggen de omlopen er zwaarder bij dan vorig jaar, minder op maat van Kevin dus. Neem daarbij nog de pech die hij iedere cross gehad heeft en je weet waarom het een stuk minder is."