• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke is vrijgesproken van carjacking

  Christian Benteke (archief) was niet vrijwillig betrokken bij de feiten.

  Christian Benteke kan opgelucht ademhalen. De correctionele rechtbank van Luik heeft de Rode Duivel van Aston Villa dinsdag vrijgesproken. Benteke moest zich met vier anderen verantwoorden in een zaak van carjacking.

  Benteke werd ervan verdacht op 6 november 2011 te hebben deelgenomen aan een strafexpeditie en een carjacking in Luik na een geschil over een gestolen auto, die werd doorverkocht.

  Benteke hield steeds zijn onschuld staande. "Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats", zei hij een jaar geleden. Zijn verdediging pleitte dat de speler niet vrijwillig en bewust deelnam aan de carjacking. De rechter volgde dat pleidooi en sprak Benteke vrij.