• home
 • video
 • pas verschenen

  "Afgelopen met kippenvleugels uit McDonalds"

  Patosi (midden): "Veel vrienden raakten op het verkeerde pad, maar ik wou mijn carrière niet op het spel zetten."

  Ayanda Patosi (20) geeft elke week zijn visitekaartje af bij Lokeren. Als de Zuid-Afrikaanse middenvelder zo blijft voortspelen, is de kans klein dat hij zijn contract tot 2016 uitdoet. In Het Nieuwsblad dankt Patosi Peter Maes en Willy Reynders.

  Patosi maakte afgelopen vrijdag een schitterend doelpunt tegen Standard. In één tijd bal op de slof en raak. "Die volley was de mooiste goal uit mijn carrière", zegt hij. "Hoe ik dat doe? Ik zie de bal en reageer op instinct."

  Patosi doet Benji De Ceulaer vergeten op Daknam. "Ik voel me hier uitstekend. Niet voor niets verlengde ik tot 2016. Ik heb dit te danken aan coach Peter Maes en technisch directeur Willy Reynders."

  "Maes heeft me geleerd professioneel te zijn. Ook Reynders staat altijd klaar voor mij." In zijn weg naar "professionalisering" werd Patosi attent gemaakt op zijn eetgewoonten. "Ik moet nog maar naar eten kijken of ik pak kilo's. Zo was ik dol op kippenvleugels uit de McDonald's. Maar dat is voorbij, uit respect voor mijn job."

  Patosi komt uit een township in Kaapstad. Vrolijk leven is het er niet. "Veel vrienden raakten op het verkeerde pad, maar ik wilde mijn carrière niet op het spel zetten."

  "Eén keer heb ik marihuana gerookt en iemand zei dat hij het aan mijn mama zou vertellen. Dat volstond om er meteen mee te stoppen. Ik wilde haar niet ontgoochelen."