• home
 • video
 • pas verschenen

  Youla moet St-Niklaas mee in tweede houden

  Youla (m) in het shirt van Rijsel.

  Sint-Niklaas wil er alles aan doen om in de tweede klasse te blijven. De laatste in de stand heeft Souleymane Youla, ex-speler van onder andere Lokeren en Anderlecht, kunnen overtuigen om voor de club te kiezen.

  Youla, die eind november 31 wordt, belandde in 1999 bij Lokeren, waar hij de naar Anderlecht vertrokken Jan Koller moest vervangen. Een seizoen later maakte de Guinese aanvaller zelf de overstap naar Anderlecht (foto).

  Door de stevige concurrentie met Koller, Radzinski, Aruna en Jasjtsjoek schopte Youla het bij Anderlecht nooit tot een vaste waarde in de basis. Een seizoen later vertrok hij naar Gençlerbirligi in Turkije.

  Sindsdien speelde Youla uitsluitend voor Turkse en Franse clubs, met Besiktas en Rijsel als bekendste namen. Vorig seizoen zat hij bij Orduspor, dit seizoen had hij geen club.