• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Verschrikkelijk dieptepunt voor Club"

  "De prestatie van Club was een vernedering voor de hele club en de supporters."

  De 6-1 van Club bij rivaal Anderlecht was het vijfde competitieverlies naeen. Is de bodem nu bereikt? "Het kan altijd erger. Je kunt ook verliezen bij Waasland-Beveren, de volgende opponent", opende Sporza-commentator Peter Vandenbempt zijn analyse.

  "Clubs prestatie was een verschrikkelijk dieptepunt, een vernedering voor de hele club en de supporters. Vijf keer op rij verliezen, dat is nog nooit gebeurd sinds Wereldoorlog II."

  "Er zijn verzachtende omstandigheden, maar de abnormale blessurelast is maar een deel van de verklaring. Deze ploeg is ziek, mentaal broos en absoluut uit vorm."

  "Club kreeg het pak slaag waar het vanaf het begin om vroeg. Niks in de duels, achteruit gekropen en bij balbezit was het niet om aan te zien."

  Vandenbempt zag naast het collectieve ook slechte individuele prestaties. "Jorgacevic (foto) was heel matig. Helaas niet voor het eerst in het Club-shirt. Er lijkt me stilaan een probleem tussen de palen."

  "Figueras is mij een raadsel. Van sterkhouder bij Vallecano in Spanje is die onherkenbaar geworden. Van het topseizoen van Jørgensen bij Gent vorig jaar is niets te zien en Odjidja heeft onmiskenbaar veel talent, maar doet er al maanden nauwelijks iets mee."

  "Ik vind het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar voor spelers die het shirt van een topclub willen aantrekken."

  "Nieuwe coach moet het laten stormen"

  "Club Brugge heeft weinig of geen tijd meer te verliezen", eindigt Vandenbempt. "De nieuwe trainer moet er gauw komen. Het moet iemand zijn met een grote persoonlijklijkheid, die ontzag inboezemt, die een storm door de kleedkamer kan laten razen en die vooral - want daar heeft Club grote nood aan - resultaten kan halen."

  Meer analyse in Extra Time

  Frank Raes en zijn gasten kaarten in Extra Time uitgebreid na over de vijftiende speeldag. Ze staan onder meer stil bij de topper Anderlecht - Club Brugge samen met Herman Van Holsbeeck.

  Kijk vanaf 21.35u op Canvas.