• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse legt lot in handen van triumviraat

  O.a. Hany Ramzy (l) en Daniel Simmes (rechts van voorzitter Samy) moeten Lierse naar hogere regionen leiden.

  Lierse kiest voor een nieuwe structuur. De club heeft enkele uren na het ontslag van coach Chris Janssens de nieuwe staf voorgesteld. Janssens wordt opgevolgd door het trainersduo Herman Vermeulen en Daniel Simmes, met de Egyptenaar Hany Ramzy als "supervisor".

  Jesse De Preter, de ceo van Lierse, gaf een woordje uitleg bij de coachwissel. "Enkele weken geleden was er een evaluatie met Chris Janssens, waarbij we enkele doelstellingen opgesteld hadden."

  "Die doelstellingen waren niet enkel op korte termijn, maar ook voor de rest van het seizoen en nu is al duidelijk dat die onbereikbaar zijn. We staan niet op een degradatieplaats, maar zakten week na week in de stand en we willen tijdig ingrijpen."

  "We hebben voor een nieuwe staf gekozen, waar we naar Engels model zullen werken, met twee veldcoaches en een technisch manager. Herman Vermeulen en Daniel Simmes worden die veldcoaches en de Egyptenaar Hany Ramzy wordt technisch directeur", zegt De Preter.

  Herman Vermeulen was al een tijdje bij de club, terwijl Simmes, een ex-Lierse-speler, vorige week ontslagen werd bij derdeklasser Turnhout.

  Ramzy: "Maakt niet uit wie T1, T2 of T3 is"

  Hany Ramzy krijgt de eindverantwoordelijkheid bij de trainers: "Het is totaal onbelangrijk wie T1, T2 of T3 is van ons drieën. Het is nu aan ons om Lierse te brengen waar het thuishoort, namelijk in de top van het klassement."

  "Met dit "Engelse model" zal dat zeker lukken. Ik zal op elke training aanwezig zijn en wil mijn veldtrainers dicht bij mij hebben. We gaan met ons drieën Lierse weer gezond en competitief maken. Een tijdsspanne werd niet vastgepind. Ons contract is er eentje van onbepaalde duur."

  Daniel Simmes: "We hebben één doel voor ogen: Lierse weer glans geven en op de kaart zetten. Lierse is altijd mijn club geweest. Ik heb hier vijf seizoenen gespeeld (begin jaren 90). Dit voelt dan ook als thuiskomen."