• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong knipt banden met Livestrong door

  Armstrong in een wielershirt van Livestrong.

  Lance Armstrong heeft alle banden met Livestrong doorgeknipt, om de kankerorganisatie te behoeden voor schade door de dopingbeschuldigingen aan zijn adres. Armstrong had al een stap opzijgezet als voorzitter en geeft nu ook zijn zetel in de raad van bestuur op.

  Armstrong heeft zelf kanker overwonnen en richtte in 1997 Livestrong op. Tussen 1999 en 2005 won hij zeven keer de Tour, maar hij verloor zijn zeges na het ophefmakende dopingdossier van het Amerikaanse antidopingagentschap Usada.

  De Internationale Wielerunie UCI nam Armstrong zijn zeges af en schorste hem levenslang. Armstrong besliste daarna al om een stap opzij te zetten als voorzitter van Livestrong. Nu geeft hij ook zijn zetel in de raad van bestuur op.

  Katherine McLane, de woordvoerster van Livestrong, zegt dat Armstrong "de inspiratie blijft" en voegt eraan toe dat hij nog altijd de grootste financiële donor is, met bijna 7 miljoen dollar per jaar.

  Armstrong strijdt al een hele tijd niet langer tegen de verdachtmakingen, maar heeft ook (nog) niet toegegeven dat hij jarenlang doping heeft gebruikt.