• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voor ons is dit erg, maar voor de fans nog 10 keer erger"

  De maandagkranten zijn vernietigend voor Club Brugge na de pandoering in Brussel. Veel erger kan het niet meer worden. General manager Vincent Mannaert trotseerde de perszaal na de match: "Club komt terug, ik ben er zeker van", hield hij de moed erin.

  Club Brugge moet de kelk tot op de bodem ledigen. De 6-1-nederlaag op Anderlecht was het zwaarste verlies tegen paars-wit in bijna 30 jaar.

  General manager Vincent Mannaert trok na de match naar de perszaal om de technische staf moreel te steunen tijdens de persconferentie.

  "We hebben een probleem op conditioneel vlak, op mentaal vlak en ook wat spelniveau betreft. We moeten als groep bij elkaar blijven en hard werken. Als iedereen zijn eigen gang gaat, lukt het niet."

  "Het valt op dat veel spelers onder hun niveau blijven. Voor de nieuwe coach wordt het niet makkelijk om de trein weer op de rails te krijgen. Maar ik ben zeker: Club Brugge komt terug."

  "Samen komen we er wel uit"

  • Michael Almebäck: "We zitten diep in de problemen. Ik heb hier geen uitleg voor. We zullen als ploeg hard moeten werken om hier uit te geraken. Dit is pijnlijk voor de spelers, maar voor de fans is dit tien keer zo erg. We wilden dit echt niet. Nu mag je vooral niet met het vingertje wijzen, want anders zak je alleen nog maar dieper weg."
  • Bart Buysse: "Het speelt allemaal in ons hoofd en het vertrouwen ontbreekt. Daar kun je alleen aan werken door een zegereeks. Dat is de beste manier om uit die negatieve spiraal te geraken. Er zijn nog 15 matchen en er kan nog veel gebeuren. Er is maar één remedie en dat is winnen. Samen komen we er wel", luidt het op de site van Club Brugge.