• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is het voetbal dat Anderlecht wil zien"

  Vandenbempt: "Het dominante voetbal van Anderlecht was gewoon formidabel."

  Zo slecht Club Brugge was, zo goed was Anderlecht. Dat zag ook Peter Vandenbempt: "Het voetbal dat Anderlecht liet zien, was gewoon formidabel." Voor de youngsters Bruno en Praet had de Sporza-commentator ook lof. "Praet is een lust voor het oog."

  Twee weken geleden ging Anderlecht nog pijnlijk met de billen bloot in Charleroi. Maar sindsdien gingen AA Gent (5-0), KV Mechelen (1-4), Zenit (1-0) en nu dus ook Club Brugge (6-1) op een overtuigende manier voor de bijl.

  "Je kunt toch niet geloven dat deze jongens nauwelijks twee weken geleden nog stonden te knoeien in Charleroi", werpt Vandenbempt op.

  "Los van de zwakte van Club is dit het voetbal dat men bij Anderlecht wil zien: dominantie, uitvoetballende, inschuivende centrale verdedigers, backs die hoog meevoetballen, een middenveld in evenwicht, Biglia die verticaal speelt en zelfs op doel trapt, Jovanovic die een tweede jeugd lijkt te beleven en verbluffend efficiënt is, de klasse van Mbokani en vooral twee jonge Belgen."

  Vandenbempt doelt op Dennis Praet en Massimo Bruno. "Coach Van den Brom zet ze er gewoon in: of het nu in de Champions League is of in een topmatch tegen Club. En dat vinden wij uitstekend."

  "Bruno heeft explosiviteit, dé belangrijke troef in het internationale voetbal, en ook lef. Praet is een lust voor het oog. Hij bevestigt al het goede dat over hem is verteld. Hij is, wat mij betreft, dé cruciale factor in dat soepele voetbal van Anderlecht."

  Eén kanttekening: "Dat het vruchten zijn van de jeugdwerking klopt niet helemaal. Praet kwam op zijn 16e, die heeft leren voetballen in Genk. En Bruno (van Charleroi, red) was zelfs 17." Bruno speelde tussen 2002 en 2006 ook bij de jeugd van Anderlecht.