• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Moet opletten met superlatieven"

  Anderlecht heeft op een wel heel overtuigende manier rivaal Club Brugge geklopt. Het werd 6-1. Lees hier alle reacties.

  Anderlecht-coach Jonh van den Brom glunderde na zijn eerste zege in een Belgische topper. "In deze vorm hoeven wij van niemand bang te zijn. Zeker thuis niet", zegt de Nederlander.

  "Dit is een speciaal duel. Voor de wedstrijd zei iedereen dat tegen mij, maar nu heb ik het zelf kunnen ontdekken. Het is mooi dat we ze op deze manier terug naar Brugge kunnen sturen. Het geeft een fantastisch gevoel."

  "We hebben Club alle hoeken van het veld laten zien, we maken geweldige goals, we zetten twee penalty's wel héél overtuigend om én ook mijn jonge spelers scoren. Ik moet opletten met de superlatieven, maar dit was een mooie namiddag voor Anderlecht."

  "Of Club ons de ruimte gaf? Nee, het was meer machteloosheid. Wij durven te voeballen. Mijn verdedigers schuiven in, het middenveld staat goed en we hebben gevaarlijke spitsen. Het is moeilijk om daar tegen te verdedigen."

  "We mogen nu even genieten, want het kan niet beter. Maar Club zal nog voor de titel spelen. Dit is een incident. Wij kijken echter niet naar de tegenstander."

  Clement: "Taken verdelen met nieuwe coach"

  Interim-coach Philippe Clement beleefde een nachtmerrie bij zijn debuut in de Belgische competitie. "Het is niet leuk om hier te staan, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid", zegt Clement.

  "Er was bij ons veel te weinig druk op de bal. De goede dingen van donderdag tegen Newcastle zag ik nu veel te weinig. Ik heb veel individuele fouten gezien en het collectief brokkelde ook af. En daardoor loop je achter de feiten aan. Er waren veel diepe dalen."

  "Ik wist waarom ik enkele spelers moest sparen. Enkele jongens kunnen het nog niet aan om in drie dagen twee matchen op dit niveau te spelen. Als de benen niet volgen, is het moeilijk om agressief te spelen."

  "Veel spelers missen ritme en andere zijn niet beschikbaar. Dat zou voor elk team een probleem zijn. Als Anderlecht tien spelers zou missen, zou je dat ook merken. Maar ik wil mij niet verschuilen."

  Wanneer zal Club een opvolger voor Georges Leekens hebben? "Dat weet ik niet. Ik wil Club helpen tot wanneer de nieuwe trainer er is. Hopelijk gebeurt dat snel, dan kunnen we de taken verdelen. Wat er nu moet gebeuren? Ritme opdoen, spelers recupereren en aan enkele tactische zaken werken. Er is maar één weg en dat is hard werken. Helaas is daar heel weinig tijd voor."

  Van Acker: "Niet scherp genoeg"

  Thibaut Van Acker viel in de rust in voor de geblesseerde Jesper Jørgensen. "Dit is een pijnlijke nederlaag", zegt de middenvelder.

  "We zijn niet scherp genoeg begonnen aan de match. We moeten nu de kopjes bij elkaar steken en hard werken om ons vertrouwen terug te vinden. In een paar dagen tijd kan het ook met een nieuwe coach niet perfect zijn."

  Het zat Club echt niet mee met blessures in Anderlecht. In de eerste helft viel Ivan Trickovski uit met een verrekking en bij de rust moest dus ook Jørgensen geblesseerd in de kleedkamer blijven.

  In de tweede helft was er dan nog de vervanging van keeper Bojan Jorgacevic. Die kon niet meer uittrappen en werd vervangen door Vladan Kujovic.