• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lazio viert in uitgeregende Romeinse derby

  Miroslav Klose pikte alweer zijn goaltje mee voor Lazio.

  0 / 0
  In de Serie A heeft Lazio afgerekend met stadsrivaal AS Roma in de Romeinse derby. Milan verloor op eigen veld van Fiorentina. Zaterdag won leider Juventus al met ruime cijfers in Pescara.

  Een ware zondvloed teisterde de Italiaanse hoofdstad en dat had niet enkel zijn gevolgen voor de grasmat. Na vijf minuten viel de verlichting uit in het Stadio Olimpico. De fans van Roma zetten meteen een lied in aan het adres van Lazio-voorzitter Lotito: "Lotito, betaal je rekeningen".

  Toen het euvel hersteld was kopte Lamela AS Roma op voorsprong. Roma had de match in handen, maar bood Lazio de overwinning op een presenteerblaadje aan. Doelman Goicoechea ging zwaar de mist in bij de gelijkmaker van Candreva en bij de 2-1 van Klose stond Balzaretti te slapen.

  Tot overmaat van ramp voor Roma liet De Rossi zich vlak voor de koffie vangen toen Mauri aan zijn truitje ging hangen. De middenvelder reageerde met een duw en kreeg prompt een terechte rode kaart.

  Meteen na de rust kopte Roma-verdediger Piris de bal in de voeten van Mauri, die dankbaar de 3-1 binnenschoof. In de slotfase milderde Pjanic nog met een vrijschop.

  Milan verloor al voor de zesde keer dit seizoen. Ploeg in vorm Fiorentina pakte de drie punten mee uit San Siro. Aquilani en Valero (foto) zorgden voor de 0-2 bij de rust, al miste Pato tussendoor wel een penalty voor Milan. De aansluitingstreffer van Pazzini zorgde nog voor een spannend laatste halfuur. Tot El Hamdaoui enkele minuten voor tijd de 1-3-eindstand vastlegde.