• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik heb eerlijk gezegd geen zin in Tour"

  Tom Boonen: "De batterijen zijn weer goed vol."

  De vakantie zit er ook op voor Tom Boonen. De Belgische kampioen maakte wel nog tijd voor een bezoek aan het UZ in Pellenberg als peter van de actie "Move to Improve". Sportweekend zat in het wiel van de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  Tom Boonen heeft in Mauritius zijn hoofd vrijgemaakt. "Ik heb nood aan een aantal weken zonder de koers. Dat maakt je ook hongeriger. De batterijen zijn goed vol, de honger is er. Ik betrapte mezelf erop dat ik al aftelde om weer te beginnen te trainen."

  Het programma van Boonen ligt nog niet vast. "Maar ik zal zeker al koersen in januari. Ik trek dus naar Argentinië of naar de Tour Down Under. Ik ben op een punt gekomen dat ik zo veel mogelijk competitie in de benen moet hebben voor de klassiekers. Dat heeft dit jaar ook gewerkt."

  2012 was een boerenjaar voor Boonen met een indrukwekkende zegereeks in het voorjaar en ook de Belgische driekleur. "Het was een speciaal jaar met de nieuwe Ronde van Vlaanderen en mijn vierde zege in Roubaix."

  "De klassiekers blijven mijn favoriete koersen. De records staan er nu, maar misschien kan ik die nog scherper stellen door voor mijn vijfde kassei in Roubaix te gaan. Ik zal heel gelukkig zijn als ik nog één topklassieker kan winnen in m'n carrière."

  Boonen kijkt uit naar de klassiekers, maar niet naar de Ronde van Frankrijk. "Ik heb het parcours van de Tour van volgend jaar eens bekeken en ik heb er eerlijk gezegd geen zin in." Dit jaar paste Boonen ook al voor de Tour.