• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mister Antwerp" Vic Mees is overleden

  Vic Mees speelde ruim 600 competitiewedstrijden voor Antwerp en was ook 68 keer Rode Duivel.

  Oud-voetballer Vic Mees is zondag op 85-jarige leeftijd overleden. Mees speelde ruim 600 competitiewedstrijden voor Antwerp en was ook 68 keer Rode Duivel. In 1956 won hij de derde editie van de Gouden Schoen. "Hij was een uitzonderlijke voetballer", zegt Antwerp-voorzitter Eddy Wauters, die nog samen met Mees op het terrein stond.

  Mees debuteerde op zijn 17e, op 25 december 1944, in de eerste ploeg van rood-wit. Hij speelde zijn hele loopbaan voor Antwerp, van 1939 tot 1964. In totaal kwam hij aan meer dan 600 competitiewedstrijden.

  In 1955 won hij met Antwerp de beker, twee jaar later werd de club kampioen. Tussendoor, in 1956, mocht Mees de derde Gouden Schoen in ontvangst nemen. In 2002 werd hij uitgeroepen tot Speler van de Eeuw bij de oudste club van het land.

  Mees verzamelde 68 caps voor de nationale ploeg, waarvoor hij drie goals maakte. Naast zijn voetbalkwaliteiten stond hij bekend om zijn warmte en charme.

  Eddy Wauters: "Hij was een uitzonderlijke voetballer"

  Met Vic(tor) Mees verliest Antwerp een van zijn topambassadeurs. Dat beaamt ex-ploegmaat van Mees en ex-voorzitter Eddy Wauters in een gesprek met Sporza.

  "Ik heb 13 jaar met Vic in de eerste ploeg gespeeld en al die tijd naast hem in de kleedkamer gezeten", zegt Wauters. "Hij speelde in totaal ruim 600 matchen voor Antwerp en was hét icoon van de club."

  "Mees was een uitzonderlijk voetballer: technisch zeer goed, fysiek buitengewoon sterk met zijn vier longen en een enorm kopspel. Hij scoorde veel met z'n hoofd op corners en vrije trappen. Hij was hier zijn hele carrière kapitein."

  Mees was één van de toenmalige vedetten in België. Wauters: "Het was een genot om met die man in één ploeg te spelen."

  "Als hij nu zou spelen, zou hij één van de uitblinkers zijn in de Premier League. Want hij kon alles. Echt, ik kan er niets slechts over zeggen. Als mens ook: hij zou iedereen geholpen hebben. Buitengewoon sympathiek, vriendelijk."

  "Ik verlies een vriend, maar hij was een vriend van iedereen. Vic had in alles overschot. We hadden nog geregeld contact, ook al was Vic al een tijdje ziek. Vic was een leider op en naast het veld. Antwerp was hem heilig."