• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persyn: "Heb mijn seizoensstart niet gemist"

  Maria Höfl-Riesch is de beste in de eerste slalom van het seizoen.

  Karen Persyn heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede reeks op de WB-slalom in Levi, Finland. Onze landgenote zette de 46e tijd neer. Enkel de top 30 mag de tweede reeks skiën. Zondag viel Bart Mollin uit in de eerste reeks bij de mannen.

  Het grote doel van Persyn is een ticket voor de Spelen in Sotsji. "Als ik die selectie dit seizoen al kan veiligstellen, dan zou dat een grote opluchting zijn", zei Persyn eerder.

  Daarvoor moet ze twee keer bij de top 30 eindigen op een WB. Persyn werd in Levin 46e, maar was met 1'03"44 maar 88 honderdste seconde trager dan de 30e in de eerste reeks. De overwinning in Levi was uiteindelijk voor de Duitse Maria Höfl-Riesch. 

  "Jammer dat ik me niet kon plaatsen voor de tweede reeks, maar toch heb ik mijn start van het seizoen niet gemist. Op het bovenste gedeelte liep het perfect, maar op het steile onderste gedeelte verloor ik wat tijd", reageerde Persyn.

  Mollin valt uit in de eerste reeks

  Zondag was het de beurt aan Bart Mollin bij de mannen op de WB-manche slalom in Levi. Onze landgenoot haalde niet de finish van de eerste reeks.