• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clement: "Ik voel me niet echt een hoofdcoach"

  Clement: "Ik probeer spelers duidelijk te maken wat ik verwacht."

  Philippe Clement beleefde donderdag zijn vuurdoop als hoofdcoach. Zondag krijgt hij de topper tegen Anderlecht op zijn bord. "Dat moet een mooie uitdaging zijn. Maar de afwezigheid van Hoefkens en Donk is wel een probleem", zegt de trainer van Club Brugge.

  "Newcastle was belangrijk, maar zondag is opnieuw belangrijk", trapt Philippe Clement een open deur in. "Dat is misschien zelfs de moeilijkste match van het seizoen, maar het moet een mooi uitdaging worden voor de groep", zegt de Club-coach.

  "Ik hoop dat Anderlecht goed gevierd heeft na de zege tegen Zenit. Enkele weken geleden stonden wij nog op kop en zaten wij in een goeie flow. Het kan allemaal snel veranderen."

  "Newcastle was een eerste stap naar boven. Ik zag al meteen een verschil met voordien. De vraag is nu natuurlijk in welke mate iedereen in staat is om op korte tijd twee keer zo te presteren."

  "Tactiek? Ik probeer spelers duidelijk te maken wat ik van hen verwacht en wat ze moeten doen in bepaalde situaties. Dat heb ik teruggezien op het veld."

  "Ik voel me niet echt een hoofdcoach"

  Terwijl Philippe Clement de lijnen uitzet, zoekt het bestuur naar een nieuwe trainer. Hoe voelt het om tijdelijk de hoofdcoach te zijn bij Club Brugge?

  "Ik voel me niet echt als een hoofdcoach. Ik voel me meer als iemand die de spelers kan begeleiden om ze een goed seizoen te laten maken. Of dat nu voor de beloften of de A-kern is, dat maakt weinig uit. Al moet ik nu natuurlijk met een grotere groep werken."

  "Ik heb geen zicht op de zoektocht naar een nieuwe coach. Ik wil ook geen deadlines opleggen. We willen de goeie keuze maken en daar kruipt wat tijd in."

  "Afwezigheid van Donk en Hoefkens is probleem"

  Clement moet door blessures en schorsingen opnieuw puzzelen. Behlave de vele geblesseerden mist hij ook Hoefkens en Donk door een schorsing. "Dat is een probleem op het vlak van duelkracht en coaching", zegt de tijdelijke trainer.

  "Blondel heeft deze week niet kunnen trainen door een zware verkoudheid. Ik hoop dat hij zondag kan spelen. En Van Acker heeft twee weken weinig kunnen trainen door zijn ziekte. Het is ook voor hem afwachten of hij kan spelen."