• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern en Schalke pakken de volle buit

  Ribery schuift de bal voorbij doelman Trapp.

  In de Bundesliga heeft Bayern München de topper tegen de nummer 3 Frankfurt gewonnen met 2-0. Schalke klopte het Werder Bremen van Kevin De Bruyne. Kampioen Dortmund haalde het makkelijk op het veld van hekkensluiter Augsburg.

  Bayern barstte van het vertrouwen na de 6-1-zege tegen Rijsel in de CL. Frankfurt moest alle zeilen bijzetten tegen een ontketende thuisploeg. Toch viel de 1-0 pas vlak voor de rust. Martinez omzeilde de buitenspelval en schotelde Ribéry een intikkertje voor.

  Ook na de koffie was Bayern sterker, maar op het verlossende doelpunt was het toch wachten tot een kwartier voor tijd. Na een licht contact met Demidov ging Schweinsteiger neer in de zestien. Alaba schoof de penalty in de hoek.

  Kevin De Bruyne (foto) verloor met Werder op het veld van Schalke. Hunt zette Werder vroeg op 0-1, maar Neustädter en Draxler hielden de punten in Gelsenkirchen. De Bruyne speelde de hele match voor Werder, Akpala (ex-Club Brugge) maakte de laatste tien minuten vol.

  Rode lantaarn Augsburg was geen partij voor Dortmund, dat na een slappe competitiestart op kousenvoeten oprukt. De kampioen haalde het met 1-3, dankzij onder meer twee goals van Lewandowski.