• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wanyama: "Goal tegen Barça ook dankzij Beerschot"

  Victor Wanyama kreeg met Celtic Barcelona op de knieën.

  Victor Wanyama is dit seizoen de man bij Celtic en scoorde woensdag tegen Barcelona. De 21-jarige Keniaan speelde van 2009 tot 2011 bij Beerschot en dankt zijn eerste Europese club voor de leerschool.

  "Beerschot zit nog in mijn hart, daar heb ik mijn kans in het Europese voetbal gekregen", zegt Wanyama in Gazet van Antwerpen.

  "Ik heb vooral veel te danken aan Harm van Veldhoven. Hij heeft zich over mij ontfermd en bracht me het positiespel en het tactisch inzicht bij."

  "Dankzij de leerschool op het Kiel kan ik nu zo goed presteren bij Celtic en scoren tegen Barcelona. Daarom zeg ik: dank u, Beerschot en Harm."

  "Met Celtic heb ik de juiste keuze gemaakt. Dit is een familieclub waar ik me prima kan ontwikkelen." Het is nog maar de vraag hoe lang Wanyama bij Celtic blijft, want Manchester United zou hem al in het vizier hebben.

  Zo zou United-coach Alex Ferguson al in de tribune gezeten hebben voor Wanyama. "Misschien kwam hij naar iemand anders kijken, ik weet er echt niks van", zegt Wanyama. "Ik ben er ook absoluut niet mee bezig. Ik ben gelukkig bij Celtic."