• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Steels jaagt zijn renners al de piste op

  Tom Steels is ook de man achter het goud voor Omega Pharma-Quick Step op de WK-ploegentijdrit.

  Lang stilzitten in het tussenseizoen doen ze niet bij Omega Pharma-Quick Step. De komende dagen zal een pak renners op de piste in Gent rondrijden. "Deze nieuwe aanpak bevalt me", zegt Kevin De Weert.

  Sneller dan voorheen begint het team al volop het seizoen voor te bereiden. "We beslisten om nu al te starten om tijd te winnen", legt ploegleider Tom Steels uit.

  "Op de piste rijden is vooral belangrijk voor de pedaaltechniek. Die ervaring kunnen de jongens meenemen naar de weg."

  "We zetten ook een derny in om aan de snelheid te werken. Voor de Belgische renners is het ook interessant om met de rest van het team indoor te trainen bij een temperatuur van om en bij de 20 graden. Ook qua teambuilding is dit meegenomen."

  Kevin De Weert (foto) is een van de Omega Pharma-Quick Steppers die in Gent zullen meetrainen: "Naast trainingen op de piste zijn er ook namiddagsessies in de fitnesszaal en is er de kans om met ploegmaats en leden van de technische staf te trainen."

  "Het team leert elkaar zo ook beter kennen", ziet De Weert alleen maar voordelen. "Een dag is goed gevuld. Deze aanpak is nieuw en bevalt me wel: so far, so good."