• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Smits: "Het wordt een zot evenement in Antwerpen"

  Seppe Smits geeft vrijdag en zaterdag het beste van zichzelf.

  Dit weekend komt al wie het snowboard een warm hart toedraagt afgezakt naar Antwerpen. Het Belgische uithangbord Seppe Smits is er uiteraard bij op de enige Europese manche in de Wereldbeker Big Air.

  "Ik heb hier lang naar uitgekeken, al vanaf het moment dat we vijf maanden geleden begonnen met het ontwerp van deze schans", zegt Smits.

  "Er zal veel volk komen (de organisatoren verwachten 20.000 mensen, red). Het wordt een "zot event", het grootste snowboardevenement in België."

  "Dit is de meest chaotische week in mijn leven. Zeker met al die mediabelangstelling. Maar het zal mijn voorbereiding op de wedstrijd niet verstoren. Als ik me een halfuurtje voor de sprongen kan afzonderen, volstaat dat."

  Wat wil Smits verwezenlijken in Antwerpen? "Ik wil mijn tricks goed doen en deftig landen. Als dat lukt, ben ik tevreden, want dan heb ik het beste van mezelf laten zien en zou ik de top drie moeten kunnen halen. Maar het is ook afwachten welke tricks de anderen doen."

  "De mensen kunnen kennismaken met ons milieu"

  Aan de Waagnatie staat een bijna 40 meter hoge schans, de hoogste in de geschiedenis van de Wereldbeker. "Hopelijk motiveert dit evenement veel jongeren in België om het snowboard eens uit te proberen, zodat de sport kan groeien. De mensen kunnen kennismaken met ons milieu, ze kunnen zien hoe wij leven en hoeveel plezier we hieraan beleven", zegt Smits. Wie de stunts van Smits en co wil bekijken: de toegang is gratis.