• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rode Duivel De Bock: "Ik ben goed bezig"

  De Bock (wit): "Een pure linksback is misschien het pijnpunt in de selectie."

  Eergisteren is Laurens De Bock 20 jaar geworden, gisteren werd de linksvoetige Lokeren-verdediger door Marc Wilmots geselecteerd voor de oefeninterland van België in Roemenië. Van een cadeau gesproken. De Bock kijkt het aan, "maar de linksback is een pijnpunt bij België".

  België oefent woensdag in Boekarest tegen Roemenië. Die datum op de internationale kalender ligt niet ideaal tussen al het Europese voetbal door, maar voor de bondscoach was het de gelegenheid om De Bock erbij te halen.

  "Dit had ik nu nog niet verwacht", zegt de verdediger in de kranten. "Ik zat al twee keer in de voorselectie, maar dit is toch nog iets anders. Als je even kijkt bij welke clubs de Rode Duivels spelen, is het logisch dat ik verrast ben."

  "Maar onterecht is het zeker niet, want ik ben goed bezig. In mijn 73 duels in eerste klasse stond ik elke keer mijn mannetje. Dit is de bevestiging."

  Op zijn 16e verjaardag debuteerde De Bock bij de Lokerse beloften, wat later maakte Georges Leekens hem prof. Bij deze nieuwe stap blijft hij bescheiden.

  "Ik ben al blij dat ik ook dit weer mag meemaken. Spreek me dus niet van speelminuten. Al is een pure linksback natuurlijk wel zeldzaam in de selectie, het is misschien het pijnpunt. We zien wel, alles stap voor stap. Te snel te hoog mikken, is ook niet goed."

  "Behalve De Bruyne ken ik niemand bij de Duivels. Ik zal met een klein hartje naar de selectie gaan en zoveel mogelijk met mijn ogen proberen te stelen."