• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meeusen rijdt mee met een gekneusde rib

  Tom Meeusen heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn seizoen.

  Tom Meeusen laat zich niet tegenhouden door zijn fysieke perikelen. De crosser van de Telenet-ploeg rijdt zaterdag mee in Niel en komt zondag aan de start van de Superprestige-wedstrijd van Hamme-Zogge.

  Meeusen sukkelt na zijn val in Zonhoven met een gekneusde rib en heeft al langer problemen met zijn maag en darmen.

  "Voor echte resultaten dit weekend heb ik het niveau niet. Mijn enige ambitie is om de wedstrijd uit te rijden", zegt Meeusen.

  "Mensen die het kunnen weten zeggen dat ik nu zeker geen gas mag terugnemen, want veldrijden is zo specifiek dat je je niet kunt veroorloven om er even tussenuit te gaan. Ik bijt dus door, maar topprestaties zijn voor later."

  Deze week heeft Meeusen een scan laten nemen van zijn darmen. "Daaruit is gebleken dat mijn energie voor een groot deel naar de werking van mijn darmstelsel gaat. Daarom dat ik me altijd loom en futloos voel."

  "Zo lang ik niet diep hoef te gaan, loopt alles prima. Vandaag heb ik bijvoorbeeld lang achter de bromfiets getraind en dat ging prima. Ik had een fris gevoel in de benen, maar competitie is toch nog iets anders."