• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chelsea boekt voor het eerst in negen jaar winst

  De CL-trofee heeft Chelsea geen windeieren gelegd.

  Dankzij zijn titel in de Champions League is Chelsea erin geslaagd het vorige boekjaar met bescheiden zwarte cijfers te beëindigen.

  Als er een constante is in het beleid van Roman Abramovitsj is het wel dat Chelsea sinds zijn overname in 2003 jaar na jaar in de rode cijfers dook.

  Twee boekjaren geleden bedroeg het verlies van Chelsea nog zo'n 85 miljoen euro. Afgelopen boekjaar, gerekend tot juni, is een ommekeer tot stand gekomen. Chelsea houdt aan het seizoen 2011-2012 een (bescheiden) winst over van 1,7 miljoen euro.

  Chelsea heeft die cijfers te danken aan zijn titel in de Champions League, die zo'n 60 miljoen euro in het laatje bracht, en goeie zaken op de transfermarkt, nog eens goed voor zo'n 36 miljoen euro pure winst. 

  "We zullen die avond in München (waar Chelsea de CL won, red) nooit vergeten", zegt Chelsea-voorzitter Bruce Buck. "Maar nu hebben we ook reden tot juichen met deze flinke progressie naast het veld."