Charleroi knoopt weer aan met winst

vr 9 november 2012 22:49
Charleroi mocht weer proeven van de zege na de uitschuiver in Bergen.
Charleroi heeft op de zesde speeldag in het basketbal een 74-72-overwinning geboekt tegen Luik. De thuisploeg maakte na de rust een achterstand goed.

Charleroi krabbelt met de overwinning weer recht na twee teleurstellende prestaties. Vorige week ging het nog zwaar de boot in tegen Bergen. Afgelopen woensdag volgde dan een nieuwe opdoffer toen Charleroi zijn eerste match in groep B van de Eurocup verloor tegen het Bulgaarse Academica Sofia.

Luik begon het best aan de partij en nam meteen een voorsprong dankzij een uitstekende Mukubu. Aan de rust leidden de bezoekers met 38-42.

De bezoekers gingen ook daarna nog even door op hun elan, maar op het einde van het derde kwart nam Charleroi het commando. In een spannend vierde kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar het was topschutter Amaury Jadin die de thuisploeg uiteindelijk de zege schonk.

Luik - Aalstar 74-72 (38-42)

Kwarts: 17-25, 21-17, 18-13, 18-17
Topschutter Charleroi: Jadin 20
Topschutter Luik: Mukubu 17