• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots roept De Bock op voor Roemenië

  Laurens De Bock is een vaste waarde bij Lokeren en de Belgische beloften.

  Marc Wilmots heeft 23 namen bekendgemaakt voor de oefeninterland van woensdag in en tegen Roemenië. Laurens De Bock, de linksachter van Lokeren, is dé opvallende naam. Chadli, Dembele en Lombaerts vallen geblesseerd af. De Camargo, die Wilmots aan de kant liet voor Servië en Schotland, is er weer bij.

  Voor De Bock, die een vaste waarde is bij de Belgische beloften, is het de eerste keer dat hij opgeroepen wordt voor de nationale A-ploeg.

  Wilmots kan in Boekarest geen beroep doen op de geblesseerden Dembele (heup), Chadli (enkel) en Lombaerts (hamstrings). Igor De Camargo is er wel weer bij. Voorts houdt Wilmots vast aan zijn "gewone" selectie.

  Op de persconferentie op de bond zei Wilmots alvast dat Simon Mignolet in Roemenië in doel staat. Jean-François Gillet, de derde doelman naast eerste keuze Thibaut Courtois, mag opdraven tijdens de volgende oefeninterland in Slovakije, in februari.

  Daniël Van Buyten, die dit seizoen nog niet speelde bij Bayern München, begint woensdag ook in de basis.

  • Wilmots over De Bock: "Hij doorliep de nationale jeugdselecties en kan zowel centraal als op links uit de voeten. Omdat Vermaelen met een lichte enkelblessure sukkelt, opteerde ik voor hem. Dit is de gelegenheid om De Bock te integreren in de groep. Ik volg ook andere jongeren, zoals Praet. Maar alles op zijn tijd. Ik wil ze niet verbranden."
  • Wilmots over Van Buyten en de match tegen Roemenië: "Van Buyten heeft ritme nodig en een basisplaats bij de Duivels kan hem helpen om opnieuw aan de bak te komen bij Bayern. In Roemenië zal ik trouwens veel wissels doorvoeren. Als ik er zes mag doen, doe ik dat. Deze match valt in een drukke periode. Maar we zijn blij dat we elkaar terugzien."

  De 23 namen voor Roemenië

  Doel: Courtois (Atletico Madrid), Gillet (Torino), Mignolet (Sunderland)
  Verdediging: Alderweireld (Ajax), Ciman (Standard), Gillet (Anderlecht), Kompany (Manchester City), De Bock (Lokeren), Van Buyten (Bayern), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Tottenham)
  Middenveld: Defour (Porto), Fellaini (Everton), Simons (Nürnberg), Witsel (Zenit Sint-Petersburg), De Bruyne (Werder Bremen)
  Aanval: Benteke (Aston Villa), De Camargo (Gladbach), Hazard (Chelsea), Lukaku (West Bromwich), Mertens (PSV), Mirallas (Everton), Vossen (Genk)