• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuyens: "Zeer gemotiveerd voor het nieuwe seizoen"

  Nick Nuyens wil volgend seizoen maar wat graag schiitteren voor zijn nieuwe Garmin-ploeg (archief).

  Nick Nuyens neemt de draad weer op na een heupoperatie in september. Woensdag zat de nieuwkomer van de Garmin-ploeg voor het eerst in twee maanden weer op zijn stalen ros. De renner wil het rampjaar 2012 zo snel mogelijk doorspoelen. "Ik wil zeker opnieuw in vorm zijn voor de klassiekers."

  "Echt trainen doe ik nog niet. Ik doe vooral oefeningen en aquajogging voor mijn heup, omdat ik daar niet te veel kracht in mag verliezen. Maar woensdag heb ik wel weer even op mijn fiets gezeten", vertelt Nuyens aan cyclingnews.

  Nuyens zag zijn klassiek voorjaar in rook opgaan door zijn heupblessure, opgelopen bij zijn val in Parijs-Nice. In de zomer maakte hij een teleurstellende comeback. "Dat was zeer frustrerend. De wonde was goed genezen, maar ik kon niet al mijn krachten gebruiken. Ik had geen pijn, maar mijn rug hinderde me wel."

  "Na de wedstrijden in Canada ben ik onder de scanner gegaan en daar hebben ze nog een breukje van twee centimeter vastgesteld. Een operatie was daarom noodzakelijk."

  "Gelukkig liet Saxo Bank mij toe om me al in september te laten opereren, want normaal moest ik nog een maand koersen. Daardoor kan ik nu al binnen twee à drie weken voluit beginnen trainen voor de klassiekers. Dat is vroeger dan normaal, omdat ik zeker op tijd in vorm wil zijn."

  Nuyens zal voor het eerst in actie komen voor Garmin in de Ronde van Mallorca, gevolgd door de Ronde van de Algarve. "Ik ben zeer, zeer gemotiveerd voor het nieuwe seizoen. 2012 is een enorm frustrerend jaar geweest. Ik lever grote inspanningen om er volgend jaar weer te staan. Ik kijk er naar uit."