• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mariën: "Luisterde niet en bobslee leek wasmachine"

  Hanna Mariën werkt aan haar tweede carrière.

  Volgend weekend beginnen de Belgische bobsleedames op de Europa Cup in Oostenrijk aan hun seizoen. In Café Corsari praatten Eva Willemarck en Hanna Mariën over het ultieme doel: de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji.

  In 2010 werd Willemarck samen met Elfje Willemsen 14e op de Spelen in Vancouver. Het duo werd uit elkaar gehaald en nu vormt stuurvrouw Willemarck een team met remster Hanna Mariën.

  Ex-atlete Mariën won op de zomerspelen van Peking nog zilver op de 4x100m. "In de atletiek was mijn beste periode voorbij. Eva is een goede vriendin en kon mij overtuigen in de slee te stappen", zegt Mariën.

  Willemarck: "We willen graag met twee belgische teams naar de Spelen van Sotsji. Maar als er maar één team gaat, willen we vooral beter proberen te doen dan die 14e plaats van Vancouver. Samen met Hanna mik ik zelfs op de top acht."

  "Hanna is een sterke vrouw. Ze is een belangrijke schakel in ons verhaal. Met haar snelheid moeten we zeker progressie kunnen maken bij de start."

  "Dit seizoen is voor ons het jaar van de waarheid. We zijn professionals in een dure sport. Het is nu aan ons om te bewijzen dat we kunnen meedraaien met de wereldtop", vertelt Willemarck.

  Mariën: "Halfuur misselijk op de grond"

  De overstap van Hanna Mariën van de atletiek naar het bobslee verliep niet makkelijk. "De eerste keer was echt verschrikkelijk. Ik ben nogal eigenwijs en luister niet altijd naar goede raad", zegt Mariën.

  "Ze hadden mij gezegd dat ik het parcours goed moest kennen, maar als remster vond ik dat onnodig. Toen we de afdaling deden leek het alsof ik in een wasmachine zat."

  "Ik heb een halfuur misselijk op de grond gelegen. En daarna voelde het tien dagen alsof ik een touw met een gewicht van 50 kilo rond mijn nek had."