• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lotto-Belisol: "Meewerken aan nieuwe wielrennen"

  Volgens ploegmanager Marc Sergeant wil Lotto-Belisol een duidelijk signaal geven door zich aan te sluiten bij de MPCC.

  Lotto-Belisol heeft zich samen met Garmin en Argos aangesloten bij de MPCC, "Le Mouvement Pour un Cyclisme Crédible". Enkele Franse teams ijveren sinds 2007 met de MPCC voor een geloofwaardig wielrennen. Die beweging wil vanaf 1 januari een nultolerantiebeleid invoeren voor wielerteams, organisatoren en instanties.

  Lotto-Belisol heeft zijn geschiedenis in het wielrennen, biedt kansen aan jonge renners en wil als een ethisch correcte ploeg deel uitmaken van de WorldTour. Daarom vindt het Belgische team het een must om een voortrekker te zijn in een tijdperk waarin het wielrennen nood heeft aan positieve signalen.

  "Dit is inderdaad een signaal van ons", zegt Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant. "Wij willen met een meerderheid van de ploegen meewerken aan het nieuwe wielrennen. De tijd van woorden moet voorbij zijn, nu moeten er daden komen."

  "Als je de reacties ziet van een aantal renners uit het huidige peloton, ben ik ervan overtuigd dat de huidige generatie goed bezig is. Onder meer de komst van het biologisch paspoort is heel belangrijk geweest."

  Ook de Tour-organisatie steunt de ploegen die met de MPCC graag op een geloofwaardige manier willen deelnemen aan de WorldTour. Naast Lotto-Belisol maken ook AG2R La Mondiale, Argos-Shimano, Bretagne-Schuller, Cofidis, Team Europcar, FDJ, Garmin-Barracuda, IAM Cycling, Netapp en Sojasun deel uit van de MPCC.