• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins kneust ribben bij botsing met bestelwagen

  Bradley Wiggins was duidelijk niet opgezet met de persaandacht bij het verlaten van het ziekenhuis.

  Tourwinnaar en olympisch kampioen tijdrijden Bradley Wiggins is met de schrik vrijgekomen na een ongeluk op training. De Brit botste tegen een bestelwagen en moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. "Hij heeft enkele ribben gekneusd en zijn pols doet pijn", meldt zijn ploeg Sky. Opmerkelijk: ook bondscoach Shane Sutton werd aangereden.

  Wiggins was niet ver van zijn huis in het noorden van Engeland, toen een bestelwagen uit een benzinestation reed en de 32-jarige Wiggins tegen de grond kwakte.

  "Wiggins had veel pijn", zegt een bediende van het station. "Hij zei dat hij wellicht een paar ribben gekneusd had en hij had pijn aan zijn pols en hand. De ambulance is hem komen halen." De politie was snel ter plaatse, maar was karig met commentaar.

  Team Sky stelt echter gerust: "De schade valt mee. Bradley wordt ter observatie in het ziekenhuis gehouden, maar liep geen ernstige verwondingen op, behalve enkele gekneusde ribben en een pijnlijke pols. Verwacht wordt dat hij snel weer de oude wordt."

  Donderdag mocht de 32-jarige Brit, die ook een vinger brak en snijwonden en bloeduitstortingen opliep, naar huis.

  Ambulance moet ook Britse bondscoach ophalen

  Vreemd toeval: enkele uren na Wiggins is ook Shane Sutton betrokken geraakt in een ongeluk. Net als de renner werd de 55-jarige bondscoach van de Engelsen door een auto van zijn fiets gemaaid.

  Sutton is met verwondingen aan zijn hoofd in een ziekenhuis in Manchester opgenomen. De dokters willen hem nog extra onderzoeken, zodat de Australische ex-prof voorlopig nog niet naar huis mag terugkeren.

  "Ongelukken met onze renners en coaches gebeuren zelden", zegt de bond. "Zeker twee ongelukken in zo'n korte tijd. Bij deze roepen we op om de omstandigheden voor fietsers op de weg te verbeteren."