• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vercauteren: "Veel druk? Nee, héél veel"

  Vercauteren: "Ik kan het sentiment makkelijk van mij afzetten."

  Frank Vercauteren zit donderdag voor het eerst op de bank bij een thuismatch van Sporting. Dat het tegen zijn ex-club Genk is geeft de match een extra tintje. "Ik had snel door waar de problemen liggen bij Sporting", zegt hij over de malaise bij de Portugese club.

  "Dat ik uitgerekend tegen Genk debuteer in een thuismatch maakt het voor mij extra sentimenteel, maar ik kan dat makkelijk van mij afzetten", zegt Frank Vercauteren aan Sporza. "Ik wil de fans vooral blij maken met een goeie prestatie, al zal dat tegen het huidige Genk heel moeilijk worden."

  "Je kunt het huidige Genk niet vergelijken met dat van mijn tijd. Ze zijn op dezelfde weg doorgegaan en de nieuwe coach heeft een paar dingen toegevoegd. Er zijn ook véél nieuwe namen gekomen."

  Sporting is een club in crisis. "Maar ik heb niet veel tijd nodig gehad om te achterhalen waar de problemen liggen. We moeten de negatieve spiraal proberen te doorbreken."

  "Er ligt veel druk op de ploeg. Ik ben druk gewoon van bij Anderlecht en de Duivels, maar hier is het niet veel, maar héél veel. Als een ploeg niet draait, leggen de meesten de nadruk op wat de spelers niet kunnen. Maar ik kijk naar wat ze wél kunnen."

  Net als Genk heeft Vercauteren ook veel blessures. "En nu ben ik ook nog mijn spits maandenlang kwijt. Maar achter dat excuus wil  ik mij niet verstoppen."