• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanthourenhout: "Spierscheuring na botsing met sledehonden"

  Vanthourenhout: "Fietsen is mijn passie en het mooiste beroep dat er bestaat."

  De woorden van Sven Vanthourenhout over zijn rotseizoen waren nog niet koud, of hij liep een blessure op tijdens de training. De crosser kon enkele sledehonden niet ontwijken en liep daarbij een spierscheur op.

  Sven Vanthourenhout was samen met Sven Nys een training aan het afwerken in de bossen van Lichtaart. Maar de laatste oefening van de trainingssessie liep niet zo goed af. 

  "In die bossen ligt een crossparcours dat veldrijders vaak gebruiken. Bij het verlaten van een dreef kwam er iemand met sledehonden in de tegenovergestelde richting. Ik kon niet meer remmen. Het ging zo snel dat ik pal op de honden reed."

  "Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar een echografie wijst uit dat ik een spierscheuring heb in mijn adductoren."

  "Uitspraak dat ik zou stoppen is overtrokken"

  Het seizoen van Sven Vanthourenhout is sowieso geen topper. Hij zou zelfs aan stoppen gedacht hebben als het niet beter zou worden (zie 'lees ook').

  "Ik startte met de gedachte om er een geslaagd seizoen van te maken. Sinds september geraak ik door allerlei kwaaltjes wat op de sukkel."

  "Toch ben ik er altijd rustig bij gebleven, al was het soms moeilijk om me op te laden. Door het ongeluk kan ik komend weekend niet crossen. Toch wil ik me richten op de maanden december, januari en februari. Ik wil op zijn minst mijn vormpeil van vorig jaar bevestigen."

  "De uitspraak dat ik zou stoppen is wat overtrokken. Ik dacht er wel over na om een competitiebreak in te lassen om sterker terug te komen. Maar uiteindelijk is fietsen mijn passie en het mooiste beroep dat er bestaat".