• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mbokani: "Toch makkelijker met De Sutter"

  Dieumerci Mbokani bedankt met een goal voor het vertrouwen.

  Dieumerci Mbokani heeft een stuk paars-witte geschiedenis geschreven. Hij maakte de eerste Anderlecht-goal in de Champions League sinds 2006 en zo won Anderlecht een eerste keer sinds 2005. "Ik ben vooral blij voor de zege voor de club", zegt hij.

  "Toen ik de bal kreeg koos ik voor een pass naar Kljestan omdat hij alleen stond. Ik kreeg de bal terug en lobde de keeper. Mijn afwerking was mooi", vertelt de Congolees.

  Mbokani kon de afgelopen weken niet spelen door een neusblessure en een schorsing. Tom De Sutter scoorde in de laatste twee matchen vijf keer en toch kreeg Mbokani de voorkeur tegen Zenit.

  "Het was een moeilijke match. Als De Sutter naast me staat, verdelen we het werk. Nu stond ik vaak alleen tegen twee verdedigers."

  "In de eerste helft moest ik de bal vooral bijhouden, na de rust moest ik veel in de diepte spurten."

  Mbokani had ook minder goed nieuws voor Anderlecht. "Er zaten topclubs in de tribune. Als er in januari een goed bod komt, wil ik wel vertrekken. Ook als we doorstoten in de Champions League", drukte hij nog eens zijn wens uit om in januari te vertrekken.

  Biglia: "Altijd spelen in een 4-3-3"

  Mbokani voetbalt dus graag in een 4-4-2. Lucas Biglia ziet het toch wat anders. Bigla krijgt vaak kritiek. Dat zint de Argentijn niet. De afgelopen weken antwoordde hij met enkele goede prestaties. "Dat komt door dit sterke middenveld in deze 4-3-3", vertelt hij.

  "Het klikt echt met Praet en Kljestan. En met Mbokani hebben we een spits die bijna elke kans afwerkt. Dit was een van de beste prestaties van Anderlecht sinds ik hier ben. Ik vind dat we altijd in dit systeem moeten spelen. Op deze manier spelen we ons beste voetbal", zegt de aanvoerder in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws

  "Ik zal ook eens een sms naar Suarez sturen. Hij wil naar CSKA, maar zal ook gezien hebben dat de Russische competitie niet zo veel sterker is dan de Belgische."

  "We wisten dat het beter moest zijn dan bij Zenit en vooral tegen Malaga. Nu moeten we aan de match van zondag tegen Club Brugge denken. Dat wordt ook weer héél belangrijk."