• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De fauw: "Willen de herfsttitel"

  Davy De fauw: "Mijn zwaarste blessure? Een gekneusde teen."

  Zulte Waregem scheert hoge toppen. De ploeg van Francky Dury voert het klassement aan en kan zaterdag in de thuismatch tegen KV Mechelen herfstkampioen worden.

  "Het is geen item in de spelersgroep, maar natuurlijk willen we die titel wel pakken", zegt Zulte Waregem-aanvoerder Davy De fauw op de website van de club.

  "Ik las in de krant dat het 24 jaar geleden is dat een team buiten de G5 herfstkampioen werd. Het zou meteen ook clubgeschiedenis zijn."

  "Wat we nu meemaken, is vooral schitterend voor iedereen binnen de club en de fans. In de Nederlandse tweede klasse stond ik al op kop, maar dit overtreft dat."

  De fauw zelf speelde alle 1.260 minuten in deze competitie. "De zwaarste blessure die ik ooit had is een gekneusde teen. Echt waar. Ik was één match out. Mijn geheim? Veel rust en verzorging."

  "Supporters zijn fenonemaal"

  Davy De fauw benadrukt de rol van de supporters in het succes. "Zondag in Brugge waren de fans gewoonweg fenomenaal", zegt hij. "Ik had de voorzitter van de sfeergroep al een hele week opgejaagd om zo veel mogelijk mensen mee te krijgen. En of dat gelukt is."

  "Tegen KV Mechelen zal het zaterdag ook wel weer een vol huis zijn. Ik kan niet genoeg onderstrepen hoe belangrijk die steun voor ons is."