• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clement: "Newcastle is een mooie uitdaging"

  "Ik wil de spelers referentiepunten geven en duidelijk uitleggen wat er verwacht wordt. Dat hebben ze nodig."

  Na enkele turbulente dagen is het bij Club Brugge weer tijd voor voetbal. Vanavond speelt het in de Europa League tegen Newcastle. Interim-coach Philippe Clement blikt vooruit bij Sporza.

  "Ik heb weinig tijd om dingen te veranderen. Ik probeer op training accenten te verleggen en veel met de spelers te praten. Ook individueel", zegt Clement.

  "Ik wil hen referentiepunten geven en duidelijk uitleggen wat er verwacht wordt. Dat hebben ze nodig, want er is toch wat twijfel. Bepaalde spelers zijn al fris in hun hoofd, hopelijk komt dat nog bij de andere."

  "We hebben een blok nodig. Met linies die geen ruimte laten. De spelers moeten de fantastische fans laten zien dat ze trots zijn om hier te spelen. Zulke matchen kunnen ook de rest van hun carrière bepalen."

  Bij Club ging het vooral over Georges Leekens en zijn opvolging. Maar hoe belangrijk is de match tegen Newcastle? "Het is een mooie uitdaging", vertelt Clement. "Ik heb geen enkel idee wat ik van hun team mag verwachten. Ze wisselen veel. Ik weet niet hoe ze hier zullen spelen. Maar ze hebben geen B-elftal. Dat bleek in de heenmatch."

  "Ik denk nog niet aan de gevolgen van een nederlaag, want ik ben een positieve mens. Ook Anderlecht is nu niet belangrijk. Die match zit wel al een klein beetje in mijn achterhoofd, want niet iedereen zal twee keer 90 minuten kunnen spelen. Ik moet de juiste afwegingen maken om ons twee keer een goede prestatie te laten neerzetten."