• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara: "Het wielrennen zal nooit sterven"

  Cancellara: "Ik heb er al een stage in de Alpen opzitten. Dat was de symbolische start van mijn seizoen."

  Fabian Cancellara heeft een nieuw supporterslokaal in Oudenaarde geopend. Onder massale belangstelling. De 31-jarige Zwitser brandt van ambitie voor 2013 en sprak ook over doping in zijn sport. "Het wordt tijd dat we dat hoofdstuk definitief sluiten."

  Cancellara opende vanmiddag zelf zijn gloednieuwe supporterslokaal in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen. Het was de eerste keer dat de ex-Ronde-winnaar het Centrum bezocht.

  "Ik vroeg me vanochtend af of er volk zou zijn. Wel, ik ben aangenaam verrast. Zoveel belangstelling doet deugd. Ik ben een Zwitser, maar in Vlaanderen kan ik rekenen op heel veel fans."

  "Elke renner heeft nood aan supporters. Zij geven je morele steun in goede en slechte dagen. Nu heb ik ook tijd om hen te groeten."

  "Ik kijk nu al uit naar 2013. Ik heb er al een stage opzitten in de Alpen op zowat 3500 meter hoogte. Dat was de symbolische start van mijn nieuw seizoen."

  "Mentaal ben ik er zeker klaar voor en ook op fysiek vlak komt het allemaal goed. Ik wil er opnieuw voor de volle 100% staan. Ik geloof ook in de kracht van de RadioShack-ploeg."

  "Het gaat er nu toch anders aan toe in het peloton"

  Cancellara kon het onderwerp doping niet uit de weg gaan. "We maken een moeilijke periode mee, maar het wielrennen zal nooit sterven. Daarvoor is deze sport veel te mooi."

  "Het wordt tijd dat dat hoofdstuk nu definitief afgesloten wordt. Weg met dat negativisme."

  "Wij hoeven niet meer terug te gaan in de tijd waarin doping gelijk stond met water drinken. Ik wil niet in details treden over wat in het verleden is gebeurd. Ik ben geen rechter."

  "Ik moet me als renner concentreren op mijn resultaten, maar weet dat het er nu toch helemaal anders en beter aan toegaat in het peloton."