• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bob Peeters stuurt Remacle naar de B-kern

  Remacle (op archieffoto) zal zijn ontgoocheling even moeten verbijten.

  AA Gent-coach Bob Peeters heeft Jordan Remacle een week naar de B-kern verbannen. Remacle had zijn onvrede over een plaats op de bank te hevig geuit.

  De nieuwe coach had Remacle afgelopen weekend tegen Genk op de bank gezet. Remacle mocht wel invallen en lag met een vrije trap ook aan de basis van de aansluitingstreffer. De aanvaller richtte zich naar de bank en legde zijn vinger op zijn mond.

  Peeters kon er niet mee lachen en verwees Remacle meteen naar de B-kern. Maandag speelde hij al met de beloften, hij maakte zelfs het openingsdoelpunt.

  "Het is een beslissing van onze coach", zegt manager Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft er zijn redenen voor en wij als bestuur staan achter die keuze. Als zo'n ingreep nodig is, is ze nodig. Kijk: andere bazen, andere wetten."

  Louwagie voegde er nog aan toe dat het alleen om een sportieve straf gaat, Remacle krijgt geen financiële sanctie opgelegd. Remacle is aan zijn eerste seizoen bij Gent bezig, hij werd overgenomen van OH Leuven.