• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "Ik teken met dikke stift voor punt"

  Mario Been: "Sporting kan beter dan het al heeft laten zien."

  Genk heeft woensdag het vliegtuig naar Lissabon genomen, waar het donderdag tegen Sporting speelt. Met een goed resultaat tegen de ploeg van coach Frank Vercauteren zet Genk een grote stap naar de volgende ronde.

  "Ik teken met een hele dikke stift voor een punt", zegt coach Mario Been aan Sporza. "Sporting is nog steeds een hele goeie ploeg, die beter kan dan ze al heeft laten zien."

  "Ik denk dat het een hele moeilijke uitwedstrijd wordt. Maar dat dachten we van Bazel ook." Genk pakte er een punt, maar gaf in de tweede helft een 0-2-voorsprong uit handen.

  "Buiten het feit dat ik vind dat Sporting te laag staat in de competitie en de groep, hoop ik dat ze dat toch nog even volhouden. Want een goed resultaat daar betekent dat we ons min of meer kunnen plaatsen."

  Been kan niet rekenen op de geblesseerde De Ceulaer en Barda. "De Ceulaer is een heel belangrijke speler en Barda is toch ook iemand die het verschil kan maken. We zullen moeten puzzelen." Met één spits dan? "Ik speel altijd met minimaal drie aanvallers." Eén diepe spits dan? "Dat zou wel eens kunnen."

  Buffel: "Moeten een hecht blok vormen"

  Thomas Buffel weet net als zijn coach dat Sporting een goeie ploeg is. "Voor hen is het hun laatste kans en thuis kunnen ze misschien nog iets extra's."

  "Sporting heeft veel individuele klasse", zegt Buffel. "Als ze ook nog eens een collectief kunnen vormen, heb je er sowieso een heel moeilijke klant aan."

  Hoe wordt het weerzien met ex-coach Frank Vercauteren? "We zagen hem in Genk al. Hij zal proberen bij Sporting iets moois te creëren. Maar hopelijk heeft hij daar nog iets meer tijd voor nodig."

  Zijn coach tekent voor een punt, Buffel ook? "We moeten niet naar het resultaat kijken, maar gewoon onze taken uitvoeren en een hecht blok vormen. En dan zien we achteraf wel of we tevreden kunnen zijn."