• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Worstelaar moet bronzen medaille afgeven

  Soslan Tigijev (in het rood) is de tweede dopingzondaar van de Spelen in Londen.

  Soslan Tigijev mag zijn bronzen olympische medaille weer inleveren. De Oezbeekse worstelaar testte positief op methylhexanamine, een stimulerend middel.

  Soslan Tigijev won op de Olympische Spelen van Londen brons in de klasse tot 74 kilogram. Hij testte positief na zijn match tegen de Hongaar Gabor Hatos. Die erft nu de bronzen medaille. Tigijev is geen kleine garnaal, want vier jaar eerder had hij ook al zilver gewonnen.

  Hij is de tweede atleet die zijn medaille moet inleveren na de Spelen van Londen. Ook de Wit-Russische kogelstootster Nadjezjda Ostaptsjoek raakte haar titel kwijt Tigijev is de negende atleet die positief testte in Londen.