• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Scarponi geeft contact met Ferrari toe

  Scarponi: "Ik wist niet dat dokter Ferrari geschorst was als sportarts."

  Michele Scarponi wordt binnenkort wellicht geschorst, want de Italiaan heeft toegegeven dat hij met de omstreden arts Michele Ferrari heeft gewerkt. Filippo Pozzato werd voor eenzelfde vergrijp onlangs nog zes maanden geschorst.

  Michele Scarponi ontkende in het verleden bij hoog en bij laag ooit contact gehad te hebben met dokter Ferrari. Maar bij het Italiaans Olympisch Comité ging de renner van Lampre toch door de knieën.

  Scarponi had zelf gevraagd om het verhoor op te schuiven, zodat zijn mogelijke schorsing al in de winter zou ingaan. Scarponi klopte aan bij Ferrari in september 2010. "Ik wou weten wat ik verkeerd had gedaan in de Giro (hij was vierde geworden, red). Ik wist niet dat Ferrari niet meer als sportarts mocht werken."

  In 2011 zou Scarponi de Giro wél winnen, omdat de echte winnaar Alberto Contador zijn zege verloor na zijn dopingplasje. Het zou niet de eerste keer zijn dat de 33-jarige renner geschorst zou worden. In 2007 moest hij 18 maanden van de fiets blijven wegens zijn rol in de zaak-Fuentes.