• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronnie O'Sullivan zet punt achter zijn seizoen

  Ronnie O'Sullivan veroverde vier keer de wereldtitel.

  Ronnie O'Sullivan heeft beslist om een pauze in zijn carrière in te lassen. Hij zet een punt achter zijn seizoen en zal zijn wereldtitel niet verdedigen. "Ronnie wil enkele persoonlijke problemen oplossen", zegt de voorzitter van World Snooker.

  Ronnie O'Sullivan kondigde na zijn overwinning op het WK in mei dat hij een pauze van zes maanden zou inlassen. De viervoudige wereldkampioen heeft nu beslist om dit seizoen geen enkel toernooi meer te spelen.

  "Ik heb met Ronnie gebeld en hij heeft zich teruggetrokken uit alle toernooien waarvoor hij zich had ingeschreven. Hij zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen", zegt Barry Hearn, de voorzitter van World Snooker.

  "Ronnie heeft enkele persoonlijke problemen en die wil hij zo snel mogelijk oplossen. We wensen hem het beste voor de toekomst."

  O'Sullivan won in mei het WK door in de finale Ali Carter te kloppen. Hij zei toen dat hij het snooker beu was en meer tijd wou doorbrengen met zijn kinderen. In het verleden kampte hij met depressies en verslavingen.

  Manager: "Misschien is pauze definitief"

  Het is niet zeker dat O'Sullivan nog een comeback maakt in het snooker. Zijn manager, Django Fung, heeft gezegd dat deze pauze definitief kan worden.

  "We hebben allemaal onze eigen problemen, maar sommigen kunnen daar beter mee om dan anderen", zegt Fung. "Voor Ronnie is het moeilijk om zich te concentreren op zijn sport als er op persoonlijk vlak vanalles verkeerd loopt."

  Toch gaf Fung de fans van O'Sullivan nog wat hoop. "Je weet het nooit met Ronnie. Misschien voelt hij zich over zes maanden veel beter en fit. Dan zien we misschien weer het beste van Ronnie."