• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Reckinger: "Alles mogelijk op Champions Trophy"

  De Belgische hockeymannen spelen volgende maand de Champions Trophy. Ancien Xavier Reckinger blikt vooruit op het toernooi, maar kijkt ook verder vooruit. "Er komen veel talentvolle jongeren aan", zegt hij aan Sporza.

  Marc Lammers, de opvolger van Colin Batch als bondscoach, gaf dinsdag zijn eerste training aan de Red Lions. "Het was een training zoals altijd. In plaats van Colin Batch was het nu Marc die toekeek", vertelt Xavier Reckinger (foto).

  "Het vertrek van Colin en de komst van Marc, het is snel gegaan. Nu observeert hij nog vooral. Marc is met Spanje en Nederland succesvol geweest. Zijn komst is een bevestiging van ons potentieel."

  "Het doel is duidelijk: medailles pakken op het EK 2013 in eigen land en op het WK 2014 en de OS 2016. De Champions Trophy is een tussenfase, maar hopelijk kunnen we in Melbourne al stunten."

  "Het wordt de eerste keer dat we meedoen en we hebben nog niet echt een doel besproken, maar we willen wel zo hoog mogelijk eindigen."

  "Veel grote landen hebben na de Spelen in Londen een rustpauze ingelast. Zo hebben de Nederlanders niet meer samen getraind", weet Reckinger. "Wij zijn wel blijven doortrainen."

  "We moeten zeker Pakistan achter ons laten in de groep. Misschien kunnen we Nederland of Australië ook voorblijven. Het is kwestie van winnen in de kwartfinales want daarna is alles mogelijk."

  Reckinger: "We hebben supertalentvolle jeugd"

   Na Londen haakten Luycx en Benjamin Van Hove af, maar de toekomst oogt rooskleurig zegt Reckinger. "We hadden een ruime groep en die wordt aangevuld met supertalentvolle jeugd. Zo wonnen de beloften het EK. We blijven vooruitgaan."

  "Wat er van onderaan bijkomt is bijna beter dan wat er uitvalt. De druk van onderuit is enorm en dat is enkel goed om het beste uit jezelf te halen. En dat helpt de prestaties op het veld."

  "We hadden al een jonge groep en iedereen wil bij een ploeg met succes blijven. De honger en de drive is nog heel groot. Iedereen voelt dat we iets moois kunnen neerzetten in de toekomst."