• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "We maakten een inschattingsfout"

  Vincent Mannaert sprak de pers toe.

  Vincent Mannaert, general manager van Club Brugge, heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven bij het ontslag van Georges Leekens. "We moeten toegeven dat we met de aanstelling van Georges Leekens een inschattingsfout gemaakt hebben."

  "Het kan snel gaan in het voetbal. Tot vorige week waren we eerste en hadden we het beste doelsaldo. Maar een week later ziet de wereld er helemaal anders uit", zei Mannaert.

  "Onze keuze voor Georges Leekens was niet de meest voor de hand liggende en werkte blijkbaar polariserend, maar we geloofden er wel in."

  "Jammer genoeg heeft de samenwerking niet geleid tot de resultaten die we beiden voor ogen hadden. En als je na zes maanden een einde moet maken aan de samenwerking, moet je toegeven dat je een inschattingsfout hebt gemaakt."

  "Georges Leekens en (assistent) Rudi Verkempinck hebben heel hard gewerkt. Maar ze konden het goede niveau van eind vorig seizoen niet aanhouden. Het parcours was sowieso wisselvallig. Resultaten kunnen iets maskeren, maar ook die waren er niet meer."

  "Ik denk dat het voor iedereen, spelers, trainers en bestuur, wel duidelijk was dat we op een punt waren gekomen waarop het niet meer verder kon. Dat was er zondag (tegen Zulte Waregem, red) ook aan te zien."

  Mannaert houdt echter niet alleen de coach verantwoordelijk: "Ook de spelers zijn verantwoordelijk. Philippe Clement, die nu tijdelijk overneemt, heeft geen toverstok en ook de volgende coach zal die niet hebben."

  "Bedrag is stuk minder dan 2,5 miljoen euro"

  Leekens had een contract van drie seizoenen en er wordt gesproken van een ontslagvergoeding van 2,5 miljoen euro. "Dat is niet het juiste bedrag, het is een stuk minder", zegt Mannaert. "Maar wij zullen de wettelijke regeling respecteren, dat is simpel. Wij zullen, zoals we altijd hebben gedaan, correct onze verantwoordelijkheid opnemen."

  "Bij voorkeur een vrije trainer"

  Voor zijn zoektocht naar een nieuwe trainer zal het bestuur van Club Brugge zijn tijd nemen. "Bij voorkeur gaan we voor een vrije trainer en onze zoektocht stopt niet bij de grenzen", zegt Mannaert.

  "We hebben al heel wat kandidaturen ontvangen en hebben zelf ook al enkele contacten gelegd. We zullen eerst alles bekijken en verschillende gesprekken voeren. Ik kan er geen termijn op plakken, maar we zullen onze tijd nemen."

  "We zijn heel blij dat Philippe Clement (foto) voorlopig de sportieve leiding wil overnemen en hij blijft ook onder de nieuwe coach assistent. De nieuwe coach hoeft niet zelf een T2 mee te brengen, want we hebben zelf een uitstekende."