• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clement: "In saboteurs geloof ik niet"

  Clement moet afrekenen met geschorsten en geblesseerden: "Dat wordt puzzelen, maar dat is niet erg. Als klein kind was ik erg goed in puzzellen."

  Philippe Clement heeft de taak om Club Brugge door een moeilijke week te loodsen, donderdag tegen Newcastle en zondag op Anderlecht. Zodra een nieuwe hoofdcoach wordt gevonden, blijft hij aan als hulptrainer bij Club. "Ik ga alles geven", zegt hij.

  Philippe Clement was niet verrast, toen Club Brugge hem vroeg om over te nemen na het ontslag van Georges Leekens. "Ik wist dat de situatie precair was en dat die kans bestond. Dit is een uitdaging en ik ga alles geven voor de club."

  Clement staat aan het roer tot een nieuwe hoofdcoach wordt aangesteld. "Over de nieuwe T1 is gepraat en het bestuur betrekt me bij de zoektocht. We zullen zien hoe snel het gaat. Wat het profiel moet zijn van die T1? Iemand die elke week wint."

  "Ik moet zelf gewoon voorbereid zijn. Deze week en misschien iets langer. Er zijn veel blessures en schorsingen. Dat wordt dus puzzelwerk. Maar dat is niet erg. Als klein kind was ik erg goed in puzzelen."

  Verhalen doen de ronde dat enkele spelers de boel saboteerden onder Leekens. Heeft Clement daar iets van gemerkt? "Nee en ik geloof ook niet in die verhalen. Anders zet je je als speler buiten de groep."

  "Ik vind dat er voldoende kwaliteit is in deze kern. Meer dan vorig jaar. Alles kan nog, de titel is niet verloren. We staan op de achtste plaats, maar de kloof is niet zo groot als het gevoel verraadt."

  Clement sprak maandag met de spelers. "Ik heb niet zo veel gezegd. Alleen dat ze één groot geluk hebben, met name de supporters. Als je hard werkt op het veld, heb je die mensen altijd mee."