• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Talent" Raman: "Ik moet het nog waarmaken"

  Benito Raman: "Ik vind dat ik super bezig ben."

  Jarenlang brak geen enkele jeugdspeler door bij Gent. Hannes Van der Bruggen brak de poort al open en ook Benito Raman staat op die poort te bonken. "Ik ben altijd geduldig geweest. Voorlopig vind ik dat ik super bezig ben", zegt Raman.

  Morgen viert Benito Raman zijn achttiende verjaardag. De aanvaller kreeg van Trond Sollied zijn kans in de beker tegen Bocholt en maakte meteen een goal. Nu wacht hij geduldig op zijn kans.

  "Om echt mee te doen is het misschien nog te vroeg voor mij. Ik word een talent genoemd, maar ik moet het nog waarmaken. Ik hoop dat ik dat ook zal doen, voorlopig vind ik dat ik super bezig ben."

  "Het was een enorme ervaring om vorig jaar plots tussen alle grote spelers te zitten in de kleedkamer. Maar nu ben ik een van hen en kijk ik niet meer op naar die of die speler. Ik speel mijn eigen spel en ik zie wel hoe ver ik geraak."

  "Ik twijfel nooit aan mezelf"

  De concurrentie diep in de spits bij Gent is groot, met onder meer Mboyo, maar ook Shlomi Arbitman, Roger Kola en Tom Boere. "Ik ben altijd geduldig geweest", zegt Raman daarover.

  "Als de kans nu komt of pas over zes maanden, ik probeer gewoon die kans te nemen. Er zal altijd druk zijn, maar ik twijfel nooit aan mezelf."

  "Het niveau in de competitie is natuurlijk wel hoog. Maar of het nu bij de beloften of bij de eerste ploeg is, een wedstrijd is gewoon een wedstrijd voor mij. Ik probeer die match tot een goed einde te brengen."

  Het zangtalent Benito Raman

  Zoals elke nieuwkomer in de Gentse kern moest ook Benito Raman een liedje zingen voor de hele spelersgroep. "Ik heb een liedje van Laura Lynn gezongen, "Je hebt me duizendmaal belogen"."

  "Dat is altijd wel plezant, als we met de spelers op restaurant zitten en zingen. Dan kijkt iedereen mee of dan filmen we het."

  Raman heeft wel wat zangtalent. "Ik heb vorig jaar meegedaan met de Voice van Vlaanderen. Het was best wel grappig. Het was een weddenschap met een vriend en de media hebben het wat groter gemaakt."