• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Het gaat goed met Anderlecht"

  "Grote veranderingen zullen er niet zijn, dit blijft de Champions League."

  Na de 1-0-nederlaag in Rusland staat Anderlecht met de rug tegen de muur in de thuismatch tegen Zenit Sint-Petersburg. "Als we nog een rol willen spelen in de Champions League moeten we Zenit kloppen", zegt John van den Brom. Anderlecht staat laatste in de poule met één punt, Zenit bekleedt de derde plaats met drie punten.

  "We hebben in Rusland punten laten liggen en daardoor spelen we nu met meer druk. Maar het gaat goed met ons en dat moeten we meenemen naar de wedstrijd", blikt Van den Brom vooruit.

  De Anderlecht-coach verwacht een open wedstrijd. "Zenit heeft niet de ploeg om af te wachten en wij moeten winnen."

  "Maar we moeten geduldig zijn en wachten op onze kans. We moeten de wedstrijd niet in de eerste 10 minuten winnen. Bovendien gaat het sinds de heenmatch ook beter met Zenit."

  Anderlecht kon in zijn drie matchen in de Champions League nog niet scoren. "Ik denk niet dat dat een rol zal spelen, zeker niet na het goede spel en de vele goals van de laatste wedstrijden", zegt Van den Brom. "Als we willen winnen, dan moeten we minstens een goal maken. Dus zullen we dat moeten doen."

  Anderlecht kan tegen Zenit opnieuw rekenen op Dieumerci Mbokani. "Hij is volledig fit. Hij moet wel spelen met een masker, maar hij heeft geen angst voor kopduels", zegt Van den Brom.

  Met de terugkeer van Mbokani verhuist Tom De Sutter ondanks zijn goals misschien weer naar de bank. "Ik zal keuzes moeten maken, maar dit is wel een luxesituatie. Grote veranderingen zullen er niet zijn, dit blijft de Champions League. We moeten gewoon de goede keuzes maken. Een ding is zeker: het evenwicht zal niet verdwijnen."

  Massimo Bruno: "Het vertrouwen is terug"

  Anderlecht speelt zijn laatste troef uit tegen Zenit, maar Massimo Bruno is niet onder de indruk van de omstandigheden. "Ik heb niet het gevoel dat er meer druk is voor ons", zegt de aanvaller.

  "De match tegen Zenit valt misschien op het juiste moment na twee goeie prestaties in de competitie. Het vertrouwen is terug. Er staat wel wat op het spel, maar we kunnen zonder druk spelen."

  "Ik zat wat in een dipje, omdat ik vermoeid was. Maar ik ben blijven werken op training en mijn invalbeurt tegen Gent heeft me deugd gedaan. Je herpakken met een goal is altijd leuk."

  Praet: "We hebben getoond wat we kunnen"

  Dennis Praet heeft zich al bijna onmisbaar gemaakt op het middenveld van Anderlecht. "Ik wil me zeker en vast tonen tegen Zenit", zegt de middenvelder.

  "Ik ben al enkele weken op rij in de basis mogen beginnen en elke keer heb ik een redelijk goeie match gespeeld. Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf en ik ben niet snel tevreden", zegt Praet. "Maar mijn vertrouwen is heel goed."

  "We hebben getoond wat we kunnen tegen Zenit. We verdienden er zeker een punt of meer. Dat moeten we nu bevestigen. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en ons eigen spel spelen."

  "Ik heb de voorbije weken vaak met De Sutter gespeeld, dat klopt. Met Dieumerci heb ik nog niet zo vaak in de ploeg gestaan, maar we trainen samen. Dat moet dus ook kunnen."