• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mudingayi: "Nu begint het allemaal pas echt"

  Mudingayi draagt sinds dit seizoen het shirt van Inter.

  Ook al speelde hij in de 1-3-zege tegen Juventus maar 10 minuten, Gaby Mudingayi bewijst dit jaar bij Inter dat hij zijn plaats heeft aan de Italiaanse top. "De Rode Duivels? Ik ben hun eerste supporter en zal er staan als ze me nodig hebben."

  Meer dan één wenkbrauw werd opgetrokken toen de transfer van Mudingayi naar Inter bekend raakte. "De kritieken van media en supporters die zich afvroegen wat ik hier kwam doen, zijn over het algemeen positief geworden", zegt Mudingayi in Le Soir.

  "De concurrentie voor mijn positie is groot, maar ik zal ervoor strijden. Ik neem geen genoegen met een plaats op de bank. Nu begint het pas."

  "Ik voel me sterker dan ooit en kalmer in mijn manier van spelen. Ik pak minder kaarten en hanteer een gezonde agressiviteit."

  Torino, Lazio, Bologna en nu Inter. Het parcours van Mudingayi in Italië is indrukwekkend. Toch wordt hij voor de Rode Duivels meestal gepasseerd.

  "Voor mij is dat geen delicaat onderwerp", zegt de middenvelder. "Ik heb altijd mijn liefde voor België verkondigd en mijn trots om het shirt van de Duivels te dragen. Marc Wilmots roept me voorlopig niet op en, ook al ben ik ontgoocheld, met het individuele talent dat hij heeft, kan ik dat begrijpen."

  "Ik heb veel vrienden bij de Duivels en ben hun eerste supporter. En als ze me nodig hebben, zal ik er staan."

  Stramaccioni beter dan Mourinho

  Inter-coach Andrea Stramaccioni maakt indruk, bij zijn bazen en supporters. Van 20 wedstrijden in de Serie A heeft hij 70 procent gewonnen, een record volgens Gazzetta dello Sport.

  De Italiaanse krant vergelijkt de cijfers van Stramaccioni met die van topcoaches als Capello (Juventus), Mourinho (Inter) en Mancini (Inter). Daar moet wel bij gezegd dat die andere coaches hun scores behaalden in veel meer wedstrijden dan Stramaccioni.

  Capello bijvoorbeeld won 69,7 procent van 76 wedstrijden met Juventus, Mourinho 64,5 procent van eveneens 76 wedstrijden. Stramaccioni heeft dus nog een lange weg af te leggen om te bevestigen.