• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meeusen: "Misschien moet ik 14 dagen rusten"

  Tom Meeusen: "Die val is de druppel."

  0 / 0

  Tom Meeusen: "Die val is de druppel."

  Tom Meeusen heeft vorige week de nodige pech gekend. Op de Koppenberg moest hij opgeven met een gehavende knie. Zondag viel hij zwaar in Zonhoven en bolde hij met een gekneusde rib pas als 22e over de streep.

  "Ik kreeg een zware klap op mijn rug, maar ik ben blijven fietsen. Er was een bus vol supporters naar Zonhoven gekomen en die wou ik niet ontgoochelen", zegt Tom Meeusen op de site van z'n team Telenet-Fidea.

  "Ach, toen ik viel, was mijn koers al verprutst. Ik had voordien al moeten loslaten. Ik denk niet dat ik ooit trager over een omloop rondreed. Die val was de druppel."

  "Twee klassementen zijn al om zeep"

  "Ik maak me echt zorgen", zegt Meeusen. "Misschien sta ik te scherp. Door mijn mijn maag- en darmproblemen kan ik niet meer eten zoals ik dat gewoon ben. Eigenlijk eet ik alleen nog rijst."

  "Misschien is dat de reden waarom ik geen kracht voel. Ik moest snel loslaten in Zonhoven. Dat ik zo zwaar viel in de kuil had ermee te maken dat ik al over mijn toeren aan het gaan was."

  "Misschien neem ik best 14 dagen vrij. Mijn Bpost Bank-trofee en mijn Superprestige zijn toch om zeep, mijn Wereldbeker nog niet. De volgende race is is pas eind november (op 24/11 in Koksijde, red)."

  In de Wereldbeker staat Meeusen na twee manches op de vierde plaats. In de Superprestige is hij tiende, in de tussenstand van de Bpost Bank-trofee staat Meeusen pas op de 42e plaats.