• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Dit is niet het einde van Leekens"

  "Ik had een emtionele band met mijn spelers."

  Georges Leekens heeft vanochtend afscheid genomen van de spelers van Club Brugge. "Ik voel me niet in de steek gelaten door hen", zegt Leekens na zijn ontslag aan Sporza.

  Leekens werd gisteren na de nederlaag tegen Zulte Waregem op de keien gezet in Brugge. Hij was er amper 143 dagen trainer. Vanochtend keerde Leekens terug naar Jan Breydel om afscheid te nemen van de spelersgroep.

  Toen hij weer buitenkwam, mocht Sporza hem enkele vragen stellen. "Ik had een emotionele band met mijn spelers en voel me niet in de steek gelaten door hen", benadrukt de 63-jarige trainer.

  "Als Club nog kampioen kan worden, wordt een stukje van mijn droom toch werkelijkheid. Het is mij hier geen 100 procent gelukt, al moet ik tegenwoordig opletten met procenten. Maar Club zal aan de top komen. Daar ben ik van overtuigd."

  Was de Rode Duivels ruilen voor Club Brugge een verkeerde keuze? "In het leven mag je je keuzes nooit beklagen. Nu heb ik weer tijd voor mijn familie, die ik de laatste weken verwaarloosd heb."

  Is dit het einde van Georges Leekens als (top)coach? "Nee, dit is geen einde", luidt het antwoord gedecideerd.

  De spelers zelf wilden niks zeggen. Philippe Clement heeft voorlopig het sportieve roer in handen en sprak de kern ook toe. Morgen staan Clement en algemeen manager Vincent Mannaert de pers te woord.