• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel heeft een vierde zege op rij beet

  Vettel domineerde de GP van India.

  Sebastian Vettel heeft in zijn Red Bull de GP van India gewonnen. Hij vergroot zo zijn voorsprong in de WK-stand op Fernando Alonso, die tweede werd. Mark Webber werd derde.

  Fernando Alonso was in zijn Ferrari wel de man van de race. Hij rukte op van de vijfde naar de tweede plaats, door onderweg de McLarens van Hamilton en Button en de Red Bull van Webber in te halen.

  Alonso ging ook nog op zoek naar Vettel, maar de bonus van de Duitser was te groot. Die reed de hele race aan de leiding.

  Met nog drie Grote Prijzen op de kalender draait de WK-strijd duidelijk uit op een duel tussen Vettel en Alonso. De Duitser heeft wel het "momentum", want zijn triomf in India was al zijn vierde zege op een rij. Hij heeft een bonus van 13 punten.

  "Het geeft een ongelooflijk gevoel om vier Grote Prijzen na elkaar te winnen", zegt Sebastian Vettel. "Dit is een stap naar de wereldtitel, maar de weg is nog lang. Alles kan snel veranderen in deze sport."

  Alonso: "Pronken in Brazilië"

  Fernando Alonso: "Het is voor ons op dit moment niet gemakkelijk om op te boksen tegen de Red Bulls. Op dit moment moeten we hen feliciteren, maar wij willen in Brazilië pronken met de wereldtitel en ik denk dat dat zal lukken. We moeten wel vooruitgang boeken, want met deze auto is winnen onmogelijk."